Persoanele cu diabet zaharat mănâncă unt de arahide?

Persoanele cu diabet zaharat mănâncă unt de arahide?

unt de arahide poate ajuta oamenii să gestioneze diabetul, o afecțiune care afectează nivelul de zahăr din sânge. Cum ajută exact această gustare populară pentru a gestiona starea?

Studiile anterioare au arătat că, într-o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, înlocuirea anumitor alimente de bază cu nuci de copac sau măcinare, inclusiv arahide, poate ajuta la scăderea greutății, Îmbunătățiți zahărul din sânge și reglați lipidele din sânge sau grăsimile, la persoanele cu diabet de tip 2.

untul natural de arahide și alunele sunt alimente cu indice glicemic scăzut (GI). Acest lucru înseamnă că atunci când o persoană îl mănâncă, nivelul de zahăr din sânge nu ar trebui să crească brusc sau prea mare.

O dietă bogată în magneziu poate oferi, de asemenea, beneficii de protecție împotriva dezvoltării diabetului. Arahide sunt o sursă bună de magneziu.

Acest articol privește modul în care untul de arahide ar putea avea impact diabetului, ia în considerare orice riscuri implicate și analizează alte gustări sănătoase pentru persoanele cu diabet.

GI și zahărul din sânge

GI este o scară de 100 de puncte care ocupă alimentele în funcție de modul în care se schimbă zahărul din sânge și insulina după ce au consumat tipuri de alimente specifice.

alimentele care digerează încet și eliberează zahărul treptat în fluxul sanguin au un scor mai mic al GI.

arahide au un scor GI de doar 14, ceea ce le face unul dintre cele mai mici alimente GI.

După ce a mâncat un aliment care este ridicat pe index, cum ar fi glucoza, nivelul de zahăr din sânge va crește dramatic și rapid.

După aceasta, o scădere rapidă a glicemiei poate duce la foamea reînnoită și oboseala.

Aceste cicluri de vârf și prăbușire a zahărului din sânge și a nivelului de insulină nu sunt bune pentru organism. Ele pot contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.

Un studiu pilot care a implicat 16 adulți sănătoși a constatat că luarea a 2 linguri de unt de arahide cu pâine albă și suc de mere a dus la un vârf semnificativ mai mic de glucoză, comparativ cu luarea doar pâine și suc. Rezultatele au fost publicate în 2018.

magneziu

arahide sunt o sursă bună de magneziu. Multe persoane cu diabet zaharat de tip 2 au un nivel scăzut de magneziu.

oamenii de știință au sugerat că magneziu suplimentar, în special cu fibre, ar putea oferi protecție împotriva diabetului de tip 2 de:

 • Îmbunătățirea insulinei Sensibilitate
 • Reducerea stresului oxidativ
 • Ajutarea prevenirii inflamației sistemice

arahide și unt de arahide pot oferi magneziu alimentar.

nutriție

Toată lumea poate beneficia de consumul de alimente bogate în nutrienți. Untul de arahide oferă proteine ​​și o serie de vitamine și minerale.

două linguri (32 grame (g)) de unt de arahide în stil chunk cu sare conține:

 • Calorii 188
 • Proteină 7.7 g
 • Carbohidrați: 6,9 g, inclusiv zahăr (2,6 g) și fibre (2,7 g)
 • Grăsimea saturată: 2,4 g
 • grăsime nesaturată 7,4 g
 • Grăsimea monozaturată 4,5 g
 • Calciu: 14 miligrame (mg)
 • fier: 0,6 mg
 • magneziu 51 mg
 • Fosfor 102 mg
 • Potasiu 238 mg
 • Sodiu 156 mg
 • Zinc 0,9 mg

conține, de asemenea, vitamine B, în special niacină și folat, vitamina E și vitamina K.

Valoarea nutritivă va depinde de tipul și marca untului de arahide. Sunt disponibile și versiuni fortificate și nesaltate.

Research

Un studiu din 2012 a descoperit că femeile cu obezitate – un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 – au putut să își gestioneze glicemia pe tot parcursul întregii Ziua după ce am mâncat unt de arahide sau alune la micul dejun.

Cercetătorii s-au concentrat pe efectele benefice ale arahidelor, după ce participanții au consumat un prânz cu conținut ridicat de carbohidrați.

Participanții la studiul care au mâncat alune pentru micul dejun:

 • au experimentat dr.derm reactii adverse niveluri reduse de glicemie
 • au experimentat apetitul redus
 • A consumat mai puțină mâncare pe parcursul zilei

Nivelurile unui hormon numit GLP-1 au fost, de asemenea, mai mari în rândul celor care au mâncat alune, în comparație cu grupul de control.

GLP-1 stimulează producția de insulină, scade rezistența la insulină și scade pofta de mâncare. Funcția GLP-1 este importantă pentru persoanele cu diabet. Unele medicamente pentru diabet, cum ar fi Byetta (Exenatide), încearcă să imite acest hormon.

Cu toate acestea, deși femeile din acest studiu riscă să dezvolte diabet, nu au avut afecțiunea.

Ca atare, studiul nu ne oferă o imagine completă a modului în care untul de arahide pentru micul dejun ar putea beneficia persoanele cu diabet.

Studiul a implicat, de asemenea, doar 15 persoane. Oamenii de știință trebuie să reproducă rezultatele într -un studiu mai mare pentru a confirma că nu au fost la întâmplare.

Peanuts versus bomboane

Într -un studiu din 2009, 25 de bărbați și femei au mâncat o cantitate stabilită de arahide sau bomboane în fiecare zi timp de 14 zile.

Participanții care a mâncat bomboane a câștigat în greutate, iar talia lor s -a extins.

Cu toate acestea, participanții care au mâncat arahide nu au pus în greutate, iar liniile de talie au rămas aceleași ca la începutul studiului.

Mai mult, participanții care au mâncat arahide, mai degrabă decât bomboane, păreau să experimenteze o schimbare pozitivă a metabolismului, deoarece rata lor metabolică bazală a crescut.

Cei care au consumat bomboane au avut un efect negativ asupra lor asupra lor metabolism.

Din nou, acesta este un mic eșantion de studiu, astfel încât oamenii ar trebui să interpeteze rezultatele cu prudență.

Riscuri și considerații

Rezultatele acestor și altor studii mici par să sugereze că untul de arahide este un fel de diabet „superfood”. Cu toate acestea, pot exista anumite riscuri.

Adăugat zahăr

Multe unturi de arahide cumpărate de la magazin conțin zaharuri adăugate. Persoanele cu diabet ar trebui să verifice eticheta și să aleagă unturi de arahide naturale. Butters cu conținut scăzut de grăsimi, de asemenea, pot conține mai mult zahăr decât alte soiuri. Căutați unt de arahide care să includă doar arahide și poate niște sare în ingrediente.

acizi grași

alune conțin grăsimi, inclusiv niveluri relativ ridicate de omega-6. Acizii grași omega-3 tind să reducă inflamația, dar un raport mai mare de omega-6 îl poate crește. Un aport ridicat de Omega 6 poate provoca un dezechilibru al raportului dintre acizii grași sănătoși și poate crește riscul de obezitate și rezistență la insulină, potrivit unui studiu publicat în 2016.

ca diabet este o afecțiune inflamatorie, acesta este este important să aveți un raport echilibrat dintre Omega 6 și Omega 3 pentru a gestiona și reduce riscul de obezitate și complicații ale diabetului.

Calorii

untul de arahide este un aliment cu conținut ridicat de calorii. Mâncarea prea mult ar putea contribui la obezitate, iar acesta este un factor de risc pentru diabet și pentru o agravare a diabetului. Oamenii ar trebui să consume unt de arahide cu moderație și să fie atenți la caloriile din fiecare porție. O lingură de unt de arahide conține în jur de 188 de calorii.

alergii la arahide

Unii oameni au o alergie la arahide. Acest lucru poate fi grav și, eventual, care poate pune viața în pericol.

Persoanele care știu sau suspectează că pot avea o alergie la arahide ar trebui să vorbească cu un medic înainte de a consuma alune sau produse conexe.

Nevoia de mai multe dovezi

Studiile umane asupra efectelor untului de arahide au fost în mare parte mici și nu s -au concentrat asupra persoanelor cu diabet. Sunt necesare mai multe dovezi pentru a confirma că untul de arahide este util pentru persoanele cu diabet.

Alte nuci pentru persoanele cu diabet

dieteticieni specializați în diabet sugerează că migdalele și untul de migdale, precum și și Semințele de floarea soarelui și untul de semințe de floarea soarelui, pot fi alternative la alune și unt de arahide.

migdale și semințele de floarea soarelui sunt bogate în vitamine și minerale care sunt importante pentru persoanele cu diabet.

Unele dintre acestea includ:

 • Vitamina E
 • magneziu
 • mangan
 • zinc
 • B Vitaminele

Semințele de floarea soarelui sunt, de asemenea, bogate în grăsimi polinesaturate, în timp ce migdalele sunt bogate în grăsimi monoinsaturate. Ambele pot ajuta la prevenirea diabetului.

Takeaway

untul de arahide conține nutrienți esențiali și poate face parte dintr -o dietă sănătoasă atunci când o persoană are diabet.

Cu toate acestea, este important să îl mâncați cu moderație, deoarece conține o mulțime de calorii. De asemenea, oamenii ar trebui să se asigure că marca lor de unt de arahide nu este bogată în zahăr adăugat, sare sau grăsime.

Q:

Este o idee bună să mănânci unt de arahide pentru diabet sau Va fi foarte îngrășat?

a:

consumul de alune și untul de arahide poate fi o modalitate excelentă de a echilibra zahărul din sânge și de a oferi plinătate.

Deoarece alunele sunt arahide O grăsime, au calorii mai mari pe gram decât carbohidrații și proteinele. Acest lucru înseamnă că nu aveți nevoie de la fel de mult pentru a vă simți plin.

Cu toate acestea, supraalimentarea grăsimilor, chiar și a celor sănătoase, poate provoca creșterea în greutate și a fi atent la dimensiunea de servire este importantă pentru gestionarea zahărului din sânge.

atunci când consumi un carbohdyrat, cum ar fi fructele, împerecherea cu untul de arahide poate oferi o gustare echilibrată densă, densă, care te menține satisfăcută mai mult decât să consume fructe singur.

unt de arahide poate Cu siguranță, faceți parte dintr -un plan de dietă pentru diabet sănătos. Căutați întotdeauna unt de arahide care conține doar arahide și poate ceva sare. Evitați untul de arahide care include zaharuri adăugate și uleiuri hidrogenate.

Oamenii ar trebui să lucreze cu un dietetician înregistrat pentru a identifica nevoile lor specifice și modul în care pot încorpora cel mai bine această grăsime sănătoasă.

Răspunsurile reprezintă Opiniile experților noștri medicali. Tot conținutul este strict informațional și nu trebuie considerat sfaturi medicale.

 • Tip 1
 • Tip 2
 • Nutriție/Dietă
  News Medical Astăzi are orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .